Ketterät kehitysmenetelmät (Agile Development Methods)

Ketterät kehitysmenetelmät (agile software development methods) ovat yleistyneet ohjelmistokehityksessä voimakkaasti viime vuosina. Menetelmät ovat kehittyneet monessa suhteessa, niiden soveltamisalueet ovat entistä laajempia ja menetelmät skaalautuvat aiempaa paremmin.


Ketterien menetelmien tutkimus ja käytännön soveltaminen ovat osoittaneet sen, että menetelmiä voi soveltaa hyvin monella eri tavalla ja eri tilanteissa. Kokemus on myös osoittanut sen, että ketterien menetelmien tekniikoiden oikea yhdistäminen eri tilanteissa oikealla tavalla on haastavaa.


Asiantuntijamme ovat olleet mukana ketterien menetelmien tutkimuksessa ja soveltamisessa yli 10 vuoden ajan ja saavuttaneet alan asiantuntijoina kansainvälistä huomiota. Ketterien menetelmien asiantuntijana toimii tekniikan tohtori Jyrki Kontio.
Ohessa on luottelo julkaisuista ja luottamustehtavistä, joissa hän on toiminut tällä alueella.


Publications and presentations

Kontio, Jyrki, "Challenges in Scaling Up Agile Software Development Process for Real Business," Proceedings of the 1st ICSE Workshop on Iterative, Adaptive, and Agile Processes 2002.
Kontio, Jyrki, Keynote “Why Agile now? The Agility Needed for Business Success” at 3rd Agile Software Development Seminar (ASDS 2005), Oulu, Finland, Sept 29, 2005.
Kontio, Jyrki, Member of the Agile Software Development panel at the European SEPG conference, June 18, 2003, London.
Kontio, Jyrki, Member of the Agile Methods in a Mature Process Environment panel at the PROFES conference, Dec 11, 2002, Rovaniemi, Finland.
Jyrki Kontio: Tutorial and workshop “Managing Commitments and Risks: Challenges in Distributed Agile Development” with Magnus Höglund and Jan Rydén, International Conference on Software Engineering, Portland, OR, U.S.A.


Program Committees

Jyrki Kontio, Program Committee member of the 2004 XP/Agile Universe


Supervision of theses

Pekka Abrahamsson and Jyrki Kontio: Pre-examiners on Luka Milovanov’s doctoral dissertation titled “Agile Software Development in an Academic Environment”, Abå Akademie, Turku, 2006.